2013-05-15

Kuchnia Nowej Zelandii - spotkanie autorskie 22 maja

22 maja 2013 r. o godz. 18.00 w Galerii Azjatyckiej Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie odbędzie się pierwsze spotkanie autorskie poświęcone Kuchni Nowej Zelandii.

Opowiem o moich nowozelandzkich doświadczeniach kulinarnych oraz o wyjątkowych nowozelandzkich produktach, które docierają nad Wisłę. Będzie mowa o winach, miodach, owocach morza, jagnięcinie, owocach i olejach z awokado. Będzie okazja do spróbowania kilku potraw. Wspomnimy także polski wkład w historię kraju na Antypodach.  

W spotkaniu udział wezmą Wendy Hinton, Ambasador Nowej Zelandii w Polsce oraz Beata Stoczyńska, Ambasador Rzeczypospolitej Polskiej w Nowej Zelandii. 

Książkę, jak również wyśmienity nowozelandzki olej z awokado, będzie można nabyć w promocyjnych cenach.

Wstęp wolny. Patronem wydarzenia jest portal Nasza Nowa Zelandia.

Galeria Azjatycka, Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Freta 5, Warszawa
22 maja (środa), godz. 18.00


 


PATRONAT Nasza Nowa Zelandia

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...