22 maja 2013 r. o godz. 18.00 w Galerii Azjatyckiej Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie odbędzie się pierwsze spotkanie autorskie poświęcone Kuchni Nowej Zelandii.
Opowiem o moich nowozelandzkich doświadczeniach kulinarnych oraz o wyjątkowych nowozelandzkich produktach, które docierają nad Wisłę. Będzie mowa o winach, miodach, owocach
morza, jagnięcinie, owocach i olejach z awokado. Będzie okazja do spróbowania kilku potraw. Wspomnimy także polski wkład w historię kraju na Antypodach.
W
spotkaniu udział wezmą Wendy Hinton, Ambasador Nowej Zelandii w Polsce
oraz Beata Stoczyńska, Ambasador Rzeczypospolitej Polskiej w Nowej
Zelandii.
Książkę, jak również wyśmienity nowozelandzki olej z awokado, będzie można nabyć w promocyjnych cenach.
Wstęp wolny. Patronem wydarzenia jest portal Nasza Nowa Zelandia.
Galeria Azjatycka, Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Freta 5, Warszawa
22 maja (środa), godz. 18.00
PATRONAT
Nasza Nowa Zelandia
Galeria Azjatycka, Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Freta 5, Warszawa
22 maja (środa), godz. 18.00
No comments:
Post a Comment